Ommetje Vineta 8,5 km, Hoek van Holland (Los aan beginstuk)

LET OP, LEES BIJZONDERHEDEN (onder de foto's)
Parkeren/startplaats: Parkeren op het grote parkeerterrein bij Ina's snackbar (kiosk) Strandweg 559,3151 HV Hoek van Holland
we volgen de groene ronde bordjes(soms zijn het stickers) met witte pijl en hagedisje aan de onderkant.
Vanaf de parkeerplaats steken we over richting het duin en lopen helemaal naar links waar de drie houten palen staan waarvan op 1 een metalen meeuw staat.Hierachter pakken we de route op links van het duin langs de waterweg. Bij het Atlantikwall-museum aangekomen neemt men gelijk het trappetje rechts van het gebouw omhoog.  Achter het gebouw gaat men via en klein paadje gelijk het duin in honden mogen hier los maar veel zicht op de honden heb je niet door de kleine paadjes. Let op de bordjes. Lees voor verdere bijzonderheden onder de foto's

Bijzonderheden:
De route is een uitdaging, en zonder een kaartje eigenlijk niet te doen, er missen her en der bordjes of ze zijn heel erg verstopt.
Ik heb eigenlijk nog nooit zo'n slecht bewegwijzerde route gelopen.
Hieronder de meeste knelpunten beschreven:
**bij het Atlantikwall-museum moet men de trap rechts van het gebouw nemen om de route te vervolgen. foto 11
** in het duin is een extra lusje wat zeker de moeite waard is, u ziet hier dus even bordjes die twee verschillende kanten op wijzen>
** eenmaal terug van het extra lusje staat een bordje waarbij je verder het zandpad afgaat echter bij de viersprong met de grote hoge boom  aan de linkerzijde moet men naar rechts foto 27 maar dat staat nergens aangegeven.
Aan het einde komt u langs een kleine parkeerplek honden hier aanlijnen en even verder steekt u de weg over (de bebording zit hier op de blauwwit gestreepte paal met een sticker) foto 29/30 aan de overzijde gaat u links, het fietspad volgen en bij de bocht vind u het volgende bordje.
** u volgt een tijdje het fietspad en gaat na de plas (als die niet droog staat) op de viersprong naar rechts, Het bordje wat aangeeft dat u hier naar rechts moet staat verstopt links van het fietspad tussen de struiken foto 36/37
** u volgt het pad rechtdoor met een klein paadje omhoog waarbij u links aan moet houden, aan het einde komt u over een houten bruggetje  en gaat daarna de trap op. Bovenaan komt u op de weg genaamd "Strandboulevard"  hier naar links en een aardig stukje langs de weg (voetpad) blijven lopen. In de bocht naar rechts  links aanhouden en route vervolgen achter het mooi geschilderde huisje foto 47, vanaf hier is de route voorlopig even helder aangegeven.  Zodra u  het duin uitkomt bij de parking moet u weer naar rechts en komt u weer bij het geschilderde huisje uit, hier oversteken en naar links langs de huizen foto 53. Bij de Duinweg naar rechts en gelijk het eerste paadje linksaf weer het duin/bos in foto 56.Ook hier mogen de honden weer los.
**op een gegeven moment vlak voordat men een fietspad moet oversteken komt u een splitsing tegen waarbij het bordje dus verkeerd staat. het bordje wijst naar rechts maar het zou rechtop moeten staan waardoor u dus automatisch het linkerpad aanhoud en niet kiest voor het rechterpad wat u dus niet moet hebben. Zie foto 60/61. 
**Aan het einde van het pad komt u bij het fietspad ,hier gelijk linksaf (let op met loslopende honden)  Bij het laatste bankje langs het fietspad vind u aan weerszijde vleermuiskasten in de boom,hier gaat u weer links foto 63. Het pad vervolgen en rechts aanhouden totdat u uitkomt bij het infobord onderaan de dijk foto's 67/68, (hond aanlijnen) de dijk oversteken en geheel rechtuit lopen tot u rechts na het mortuarium/parkeerplaats een rode trap rechts omhoog ziet, deze gaat u op en gelijk bovenaan naar links, (hond kan weer los) links aanhouden langs het speelveld, u moet bij het eerstvolgende pad weer naar links bij de prullenbak en paal met wit rond plaatje waar het bordje had moeten zitten maar het bordje ontbreekt. Hier gaat u nog een stukje door het hoeksche bos en staat de route verder vrij goed aangegeven.
**uiteindelijk komt u uit bij het centrum, en dient u voor de winkelstraat schuin over te steken om het oude spoor over te kunnen steken(richting rood witte toren en de waterweg), hier is de bebording uiterst slecht foto83/84. Nadat u het spoor over bent gaat u direct rechts langs de haven en huizen. Vanaf hier is de bebording goed te volgen. U gaat na het fort foto 91 naar links, en van hieruit vervolgd u de route weer richting parkeerplaats.
Veel succes met de wandeling, wij horen graag uw bevindingen onderaan de pagina

Hieronder wat kaartjes van de route ter verduidelijking


Reactie plaatsen

Reacties

Hans van Vlijmen
een jaar geleden

De route wordt bijgehouden door vrijwilligers en is aan het begin van de zomer weer ge├╝pdatet.

Een city map van Hoek van Holland met daarop o.a. de route van het ommetje zijn gratis af te halen bij de Tourist Information Hoek van Holland aan de Stationsweg 11.

Uittips voor hond en baas
een jaar geleden

vandaag wilde we dat foldertje even gaan halen maar het adres was niet te vinden met de tomtom. We kregen steeds slagbomen en parkeerplaatsen, geen Tourist Information te zien. Geen idee waar het nu moet zitten.